Pages

ေက်းလက္သားေလး ဘေလာ့ဂ္ကို ေရးရတဲ့အေၾကာင္းအရင္းကေတာ့ ေက်းလက္ရဲ့ ဓေလ့ ၊ သဘာ၀ အလွအပမ်ားကို သိေစခ်င္ေသာ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ မွတ္တမ္းတင္ ေရးသားျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ့ ဘေလာ့ဂ္ ကို အလည္လာေရာက္တဲ့ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြ အားလံုးကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Saturday, April 23, 2011

ၾကက္သားဗူးသီး၊ ပဲျပားေၾကာ္၊ ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊ ၀က္သားအိုးကပ္ခ်က္

ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ေက်ာင္းက ဘုရားခန္းပါ

အခု ကၽြန္ေတာ့္တုိ႔ဆီမွာ ဗူးသီးေတြ ေစ်းခ်ိဳေနျပီေလ.. တစ္ကီလိုပါ ရူဘယ္ 85 က်ပ္ေလာက္ပဲရွိ
တယ္...။ အဲေတာ့ ဗူးသီးကို အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားတယ္...။ ဗူးသီးဟင္းခ်ိဳ၊ ဗူးသီး အခ်ိဳခ်က္၊ ဗူးသီးနဲ႔ၾက
က္သားခ်က္ စတဲ့ဟာေတြ ခ်က္စားပါတယ္...။

ဗူးသီးၾကက္သားခ်က္ ကေတာ့ အရမ္းစားလုိ႔ ေကာင္းတယ္....။ ဗူးသီးေလးကခ်ိဳ၊ ၾကက္သားက ခ်ိဳ
ဆုိေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္...။

ေက်ာင္းက သြားရင္ အခ်ိန္ကုန္တယ္ဆုိေတာ့ ေနာက္ရက္စာ ကို ၾကိဳျပီးခ်က္ထားးလုိက္တယ္.. အဲ
ဒါကေတာ့ ၀က္သားအိုးကပ္ခ်က္ေပါ့...။   ၀က္သားကို ေရေဆးျပီး တံုးထားလုိက္တယ္..။  ျပီးေတာ့
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊  ဂ်င္း  ကိုၾကိတ္ လုိက္တယ္...။ ၀က္သား တံုးျပီးသားနဲ႔ အဲဒီ ဟာေတြကို
ထည့္၊ အေရာင္တင္မႈန႔္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ ဆီထည့္ျပီး နယ္လုိက္တယ္...။   ျပီးရင္ေတာ့
မီးဖိုေပၚတယ္လုိက္တယ္...။ အဲဒီဟာေတြကို ေမႊျပီးရင္ ေရနည္းနည္းထည့္လုိက္ပါတယ္...။တစ္ေရ
ေလာက္ ခန္းသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ကရေ၀းရြက္ေလးထည့္လုိက္ပါတယ္.။သံုးေရေလာက္ခန္းေအာင္
ခ်က္လုိက္ရင္ေတာ့ ၀က္သားက ဆီျပန္လာျပီး အသားေလးက နူးအိသြားပါေတာ့တယ္..အဲဒါဆုိရင္
ေတာ့ ဆြဲလုိ႔ရျပီေလ...။
၀က္သားခ်က္

ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန ပဲျပားေလး မွာလုိက္တယ္...။ ပဲျပားကို ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ ေၾကာ္စားတဲ့ အခါလည္း
ရွိတယ္။ ဒီတုိင္း ေၾကာ္စားတာလည္း ရွိတယ္...။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ဒီတိုင္းပဲ ေၾကာ္လုိက္တယ္ဗ်...။  တုိ႔
၀ူးေၾကာ္ေလးလုိပါပဲ စားလုိ႔ေကာင္းတယ္...။
 ပဲျပားေၾကာ္

ငါးေျခာက္ကေတာ့ ဗီယက္နမ္ ငါးေျခာက္ဆုိျပီး ရွိပါတယ္..။ အျပားၾကီးေတြတို႔၊ အေသးေလးေတြတို႔
.. ဒီနုိင္ငံမွာလည္း ရွိပါတယ္...။ ဒါေပမယ့္ ငါးေတြက  ကၽြန္ေတာ္တို႔ နုိင္ငံလုိ မေကာင္းဘူး ၊ ခ်ိဳလည္း
မခ်ိဳဘူး.. အဲဒါေၾကာင့္ သိပ္ခ်က္မစားျဖစ္ပါဘူး...။     ငါးေျခာက္ အေသးအမႊားေလးေတြကိုပဲ ေၾကာ္
ေၾကာ္ စားပါတယ္...။
 ငါးေသးေလးေၾကာ္

ငရုတ္သီးကေတာ့ ဒီတိုင္းေလး ေထာင္းစားလုိက္တယ္...။ ၾကက္သြန္နီေလးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနဲ႔ စီးေန
ေအာင္ ေထာင္းလုိက္တယ္...။

ငါးရုတ္သီးေထာင္း

ကိုင္း... အားလံုး သံုးေဆာင္ သြားၾကပါအံုး...:)

ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)

8 comments:

ေမသိမ့္သိမ့္ ေက်ာ္ said...

ဗိုက္ဆာဆာနဲ႔ အကုန္ဝင္တုတ္လိုက္ရင္ ေနာက္လူအတြက္ မက်န္မွာစိုးလို႔ ဦးခ်ျပီးမွ စားသြားျပီေနာ္။ း)

ခင္မင္ေလးစားလ်က္
ေမသိမ့္သိမ့္ေက်ာ္

ေရႊညာသားေလး said...

ေက်းေတာသားေလး လက္ရာကိုေတာ့ စားဖူးေအာင္ လာလည္မွျဖစ္ေတာ့မယ္... ဂလု...ဂလု ျဖစ္သြားျပီ...ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစဗ်ာ

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

စားခ်င္လယ္.....အကိုေရ :P:P:P

Iora said...

ခ်က္ထားတာစံုုေနတာဘဲ။ ဘူးသီးနဲ ့ၾကက္သားခ်က္စားဦးမွဘဲ။
အိုုင္အိုုရာ

ma yu said...

ဗူးတီးနဲ ့ ၾကက္တားနဲ ့ခ်က္တာ တတိလဲထားဦး။ ေတာ္ၾကာ တိုးလို ့တြန္ပစ္
ေနရဦးမယ္။

အလင္းသစ္ said...

ကိုရာဇာေရ႕ ဗူးသီးနဲ႕ၾကက္သား ဘယ္လိုခ်က္လဲမေျပာသြားဘူးေနာ။။
ဗီယက္နမ္ေစ်းေျပးလိုက္ဦးမယ္ဗ်ာ။။။ဟီးးးးးးးးးးးး။။။

yar zar said...

ေမသိမ့္သိမ့္ေက်ာ္>>> ဦးခ်ျပီးစားသြားေတာ့ ေနာက္က အၾကီးေတြလာေတာ့
ကုသုိလ္ရတာေပါ့ေနာ္...။လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္..
ေရႊညာသားေလး>>> မျပန္ခင္လာလည္ပါ ခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္...
အိန္ဂ်ယ္>>> လာလည္ရင္ ခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္..
အစ္မအိုင္အုိရာ>>> လာလည္တာ ေက်းဇူးပါဗ်ာ....

yar zar said...

မမယု>>> တစ္ရက္စာ ဆုိေတာ့ တုိးလို႔တြန္မပစ္လုိက္ရဘူးဗ်...

လင္းသစ္>>> လင္းသစ္ေရ ခ်က္နည္းလြယ္လုိ႔ မေရးလုိက္တာပါ.

လာလည္တာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်..

Post a Comment