တညင္းသီးလုိ႔ ေျပာလုိက္ရင္ လူတုိင္းသိမွာပါ...။ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ တညင္းသီးနဲ႔ေ၀းေနတာ ၾကာေပါ့
...။ တညင္းသီးက စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းတယ္ေနာ္... ဒါေပမယ့္ အနံ႔ကျပင္းတယ္ေလ...။ တညင္းသီ
းကိုေတာ့ ျပဳတ္ျပဳတ္၊ ခ်က္ခ်က္၊ ငါးပိနဲ႔ေၾကာ္ေၾကာ္ အားလံုး ၾကိဳက္ပါတယ္...။
ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ေဒသမွာေတာ့ တညင္းသီးကရွားတယ္ေလ.. တစ္ခါတစ္ေလမွ စားရတာ...။ ေက်ာင္း
တက္တုန္းကေတာ့ ခဏတုိင္း စားျဖစ္တယ္...။ တညင္းသီး ျပဳတ္ေလးကို ထုျပီး ဆီနဲ႔ ဆားနဲ႔ တုိ႔စား
ရတာကိုၾကိဳက္တယ္...။ တညင္းသီးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ပဲခ်က္ခ်က္၊ ၀က္သားနဲပဲခ်က္ခ်က္ စားလို႔ေ
ကာင္းတယ္...။
တညင္းသီးနဲ႔လဘက္သုပ္တာေတာ့ ေက်ာင္းတက္တုန္းက တစ္ခါပဲ စားဖူးတယ္...။ ကၽြန္ေတာ္ကေ
က်ာက္ဆည္မွာ ေက်ာင္းတက္တာေလ...။ ေက်ာက္ဆည္နဲ႔ ဘယ္လင္းၾကားမွာ ေရႊသိမ္ေတာ္ဘုရား
ဆုိတာ ရွိပါတယ္..။ အဲဒီ ဘုရားကို ကၽြန္ေတာ္တုိ႔သူငယ္ခ်င္း တစ္စု သြားၾကတယ္...။ ေက်ာင္းကိုေ
ရာက္ခါစဆုိေတာ့ ေပ်ာ္ဖုိ႔ အရမ္းေကာင္းတယ္..။ အဲဒီဘုရားေရာက္ေတာ့ ဘုရားဖူး ၊ ေတာင္ေပၚတ
က္..။ မတက္ခင္ ဆုိင္ထိုင္ေတာ့ အျခားအစားအစာေတြနဲ႔ လၻက္သုပ္ မွာလုိက္တယ္...။ကၽြန္ေတာ္တို႔
တညင္းသီးနဲ႔၀က္သား
တညင္းသီးငါးပိေၾကာ္
က ေမာင္ရွင္းသန္႔တဲ့...။ကၽြန္ေတာ္ကလည္း ေရာက္ဖူးတာဆုိလို႔ မႏၱေလး၊ ျမင္းျခံ၊ ေက်ာက္ဆည္ ဒီသံု
းျမိဳ ႔ပဲေရာက္ဖူးတာေလ..။ ေနျပည္ေတာ္ သြားရမယ္ဆုိေတာ့ သူ႔ကိုကပ္ရတာေပါ့...။ အဲဒါနဲ႔ သူ႔အိမ္မွ
ာ လုိက္တည္းဖို႔ ေခၚသြားတယ္...။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ကလည္း 10 ေယာက္ေလာက္ရွိတယ္...။
သူ႔အိမ္ကိုေရာက္ေတာ့ သူ႔ေယာက္ဖက ခ်က္ေကၽြးတာဗ်ာ... တညင္းသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး ခ်က္ထ
ားလုိက္တာမ်ား ဆီကုိ ျပန္ေနတာပဲ...။ အဲဒီတုန္းက ကိုယ္က ဧည့္သည္ဆိုေတာ့ အိေျႏၵရရ ေနရတာေ
ပါ့... ထမင္းေကၽြးေတာ့ အသားငါးေတြထက္ တညင္းသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်က္ထားတာေလးက စားေ
ကာင္းပံုမ်ား မေျပာနဲ႔... အခုထိကို အမွတ္တရ ရွိေနေသးတယ္...။ ဆုိင္ေတြ ခ်က္တာေတာင္ သူေလာ
က္မေကာင္းဘူးထင္တာပဲ...:P ။ တညင္းသီး ငါးပိေၾကာ္ကလည္း ေကာင္းတယ္ဗ်...။ တညင္းသီးကို
ျပဳတ္ျပီးေၾကာ္ထား.. ျပီးမွ ငါးပိ၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ ေရာျပီး ေၾကာ္ရတာ... အရသာကေတာ့ ရွယ္ပဲဗ်ိဳ႕...။
ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
27.4.2011
...။ တညင္းသီးက စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းတယ္ေနာ္... ဒါေပမယ့္ အနံ႔ကျပင္းတယ္ေလ...။ တညင္းသီ
းကိုေတာ့ ျပဳတ္ျပဳတ္၊ ခ်က္ခ်က္၊ ငါးပိနဲ႔ေၾကာ္ေၾကာ္ အားလံုး ၾကိဳက္ပါတယ္...။
ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ေဒသမွာေတာ့ တညင္းသီးကရွားတယ္ေလ.. တစ္ခါတစ္ေလမွ စားရတာ...။ ေက်ာင္း
တက္တုန္းကေတာ့ ခဏတုိင္း စားျဖစ္တယ္...။ တညင္းသီး ျပဳတ္ေလးကို ထုျပီး ဆီနဲ႔ ဆားနဲ႔ တုိ႔စား
ရတာကိုၾကိဳက္တယ္...။ တညင္းသီးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ပဲခ်က္ခ်က္၊ ၀က္သားနဲပဲခ်က္ခ်က္ စားလို႔ေ
ကာင္းတယ္...။
တညင္းသီးနဲ႔လဘက္သုပ္တာေတာ့ ေက်ာင္းတက္တုန္းက တစ္ခါပဲ စားဖူးတယ္...။ ကၽြန္ေတာ္ကေ
က်ာက္ဆည္မွာ ေက်ာင္းတက္တာေလ...။ ေက်ာက္ဆည္နဲ႔ ဘယ္လင္းၾကားမွာ ေရႊသိမ္ေတာ္ဘုရား
ဆုိတာ ရွိပါတယ္..။ အဲဒီ ဘုရားကို ကၽြန္ေတာ္တုိ႔သူငယ္ခ်င္း တစ္စု သြားၾကတယ္...။ ေက်ာင္းကိုေ
ရာက္ခါစဆုိေတာ့ ေပ်ာ္ဖုိ႔ အရမ္းေကာင္းတယ္..။ အဲဒီဘုရားေရာက္ေတာ့ ဘုရားဖူး ၊ ေတာင္ေပၚတ
က္..။ မတက္ခင္ ဆုိင္ထိုင္ေတာ့ အျခားအစားအစာေတြနဲ႔ လၻက္သုပ္ မွာလုိက္တယ္...။ကၽြန္ေတာ္တို႔
စားဖူးတာက လၻက္သုပ္ကို ရုိးရုိးပဲေလ..။အဲဒီေရႊသိမ္ေတာ္ဘုရားလၻက္သုပ္က တညင္းသီးပါပါတယ္
ဗ်ာ...။ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္...။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ စြဲကိုေနတာပဲ...။တညင္းသီးနဲ႔၀က္သား
တညင္းသီးငါးပိေၾကာ္
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ တကၠသုိလ္ဆရာ ျဖစ္စာေမးပြဲ စာေတြ႔ျပီးေတာ့...ေနျပည္ေတာ္ကို လူေတြ႔သြား
ရတယ္...။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔နဲ႔ အတူတူ တက္တာက ပ်ဥ္းမနားက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္... သူ႔နာမည္က ေမာင္ရွင္းသန္႔တဲ့...။ကၽြန္ေတာ္ကလည္း ေရာက္ဖူးတာဆုိလို႔ မႏၱေလး၊ ျမင္းျခံ၊ ေက်ာက္ဆည္ ဒီသံု
းျမိဳ ႔ပဲေရာက္ဖူးတာေလ..။ ေနျပည္ေတာ္ သြားရမယ္ဆုိေတာ့ သူ႔ကိုကပ္ရတာေပါ့...။ အဲဒါနဲ႔ သူ႔အိမ္မွ
ာ လုိက္တည္းဖို႔ ေခၚသြားတယ္...။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ကလည္း 10 ေယာက္ေလာက္ရွိတယ္...။
သူ႔အိမ္ကိုေရာက္ေတာ့ သူ႔ေယာက္ဖက ခ်က္ေကၽြးတာဗ်ာ... တညင္းသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး ခ်က္ထ
ားလုိက္တာမ်ား ဆီကုိ ျပန္ေနတာပဲ...။ အဲဒီတုန္းက ကိုယ္က ဧည့္သည္ဆိုေတာ့ အိေျႏၵရရ ေနရတာေ
ပါ့... ထမင္းေကၽြးေတာ့ အသားငါးေတြထက္ တညင္းသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်က္ထားတာေလးက စားေ
ကာင္းပံုမ်ား မေျပာနဲ႔... အခုထိကို အမွတ္တရ ရွိေနေသးတယ္...။ ဆုိင္ေတြ ခ်က္တာေတာင္ သူေလာ
က္မေကာင္းဘူးထင္တာပဲ...:P ။ တညင္းသီး ငါးပိေၾကာ္ကလည္း ေကာင္းတယ္ဗ်...။ တညင္းသီးကို
ျပဳတ္ျပီးေၾကာ္ထား.. ျပီးမွ ငါးပိ၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ ေရာျပီး ေၾကာ္ရတာ... အရသာကေတာ့ ရွယ္ပဲဗ်ိဳ႕...။
ပံုမ်ားကို ဂူဂယ္လ္မွ ယူထားသည္။
ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
27.4.2011
11 comments:
မ်က္စိနဲ႔ခံစားသြားရပါတယ္
တစ္ကယ္ေတာ႔...ပါးစပ္ၿဖင္႔ခံစားခ်င္တာပါ
ေၿပင္းဖူးေရာေပါ႔.....
ဓညင္းသီးေတြ ဓညင္းသီးေတြ မစားရတာ ၉နွစ္ေတာင္ရွိပါေပါ့။ မန္းေလးက
အရီးေတာင္းလက္ဘက္က ၾကက္ေျခနီသုတ္မွာ ဓညင္းသီးပါတယ္ေလေက်း
လက္သားေလးရဲ ့။ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ဒါဆို ေက်းလက္သားေလးက ဆရာၾကီးေပါ့ေနာ္။ :)
အကုန္လံုးၿမည္းၾကည့္တာ...အားပါးပါး ေကာင္းမွေကာင္း:):)
အကိုက တစ္ကယ္ ဟင္းခ်က္ေကာင္းတာပဲ....:D
ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစအကို။
က်ေတာ္လည္းၾကိဳက္တယ္။ ေရးထားတာထဲက ဒညင္းသီး ငါးပိေက်ာ္ တစ္ခုပဲ မသိတယ္။ တခါမွ မစားဘူးဖူး။
ဒညင္းသီးကို အၾကိဳက္ၾကီးထဲ မပါေပမယ့္ တခါတေလေတာ့ ငပိရည္နဲ႔တို႔စားခ်င္စိတ္ ျဖစ္မိတယ္။
ပံုၾကည့္ျပီးသြားေတာ့ ဝက္သားနဲ႔ဒညင္းသီးခ်က္စားလိုက္အံုးမယ္။ မစားျဖစ္တာၾကာျပီ။
ႏွိပ္စက္လွခ်ည္လား ကိုရာဇာရယ္.. ဟင္......
ပံုက ဒညင္းသီးမဟုတ္ေတာ့ဘူး ထင္တယ္... ဒညင္း၀က္ျဖစ္ေနၿပီမဟုတ္လား.. အဲ့ဒီဒညင္း၀က္ကို အေနေတာ္ေလးေတြလွီး အရသာ အမႈန္ ့ေလးေတြနဲ ့နယ္ၿပီး ခဏထား ေနာက္ ဆီပူေလးထိုးၿပီး စားၾကည့္ သိပ္ေကာင္းတာဗ်...
လြမ္းထွာေနာ္..... :(
အင္း စားလို႔ေကာင္းသေလာက္ လူၾကားထဲမွာ ရုပ္အပ်က္ေစဆံုး စားဖြယ္ေပါ့...ဒညင္းသီးေလးကို မီးဖုတ္ၿပီး ထမင္းနဲ႔ႃမႈပ္စားလိုက္ရရင္ေတာ့ ေဆြမ်ဳိးေတာင္ ေမ့သြားမယ္ထင္ရဲ႕...ၾကားဖူးတာေတာ့ ဒညင္းသီးစားၿပီး အန႔ံမထြက္ေအာင္ ဆန္ေစ့ကို ၀ါးၿပီးေထြးပစ္ရတယ္ဆိုလား...စားတုန္းကေတာ့စားၿပီး အန႔ံထြက္မွာေတာ့လည္း ေၾကာက္မေနေတာ့ပါဘူးေလ...မသကာ အျပင္မထြက္ေတာ့ဘဲ အိမ္ထဲမွာပဲ ေအာင္းေနရုံေပါ့...
ဒညင္းသီး အုန္းႏုိ ့ဆမ္း ဆုိတာ ရွိေသးတယ္ဗ်။ ဒညင္းသီး ၁၅ လုံးေလာက္ ကုိ အုန္းသီး ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လုံးကုိ အုန္းႏုိ ့ညွစ္ယူပီး ၊ အဲဒီ ညွစ္လုိ ့ရတဲ့ အုန္းႏုိ ့ရယ္ ၊ေရ အနည္းငယ္ ၊သၾကား (အရသာရွိယုံ)ရယ္ေရာပီးေတာ့ ေရခမ္းသည္ အထိ ျပဳတ္လုိက္တာေလ ေနာက္ဆုံးေတာ့ အုန္းႏုိ ့က ဆီျဖစ္ပီး အနယ္ေလးေတြပါ ထြက္လာတယ္။ အဆိမ့္ အရသာေလးေပါ့။ သူကေတာ့ သားေရဆာ တစ္ခုေပါ့။ စားလုိ ့ေကာင္းမွေကာင္း။
ဒညင္းသီးေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။ ဒီမွာေတာ့ စားရတာ ခပ္လန္႔လန္႔ရယ္။ ေဘးလူကို အားနာလို႔။ ညေနစာဆိုရင္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္။
စံပါယ္ေရ အတူတူပါပဲကြယ္... မ်က္စိကုိပဲ အစာေကၽြးေနရတယ္..:(
မမယုေရ... ဟုတ္ပါတယ္ ကၽြန္ေတာ္က အခုမွ ဆရာေပါက္စပါ..:)
အိန္ဂ်ယ္ေရ... အလည္လာတာ ေက်းဇူးေနာ္..
ေစာ... တညင္းသီး ငါးပိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားၾကည့္ပါ ေကာင္းတယ္..:)
ဦးဦးျမစ္တုိ႔ကမွ တညင္းသီးနဲ႔ ၀က္သား ခ်က္စားစရာရွိေသး.. အားက်ထွာ..
ကုိအလင္းစက္ ေျပာတဲ့အတုိင္း ျမန္မာျပည္ေရာက္မွပဲ လုပ္စားရေတာ့မယ္..
ကိုဟန္ၾကည္... ပထမဆံုးအၾကိမ္အေနနဲ႔ လာေရာက္လည္ပတ္တာ ေက်းဇူးပါဗ်... အနံ႔မနံ တဲ့ နည္းေလး မွတ္ထားတယ္ဗ်..
ခႏြဲ... အဲဒါအမွန္ပဲ စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းပါရဲ့... အနံ႔ကေတာ့ ေကာင္းတာနဲ႔ဆန္႔က်င္ဘက္ပဲေလ..
ကုိျဖိဳး... တညင္းသီး အုန္းနို႔စမ္းဆုိေတာ့ ေသြးမတုိးဘူးလားဟင္..
Post a Comment