Pages

ေက်းလက္သားေလး ဘေလာ့ဂ္ကို ေရးရတဲ့အေၾကာင္းအရင္းကေတာ့ ေက်းလက္ရဲ့ ဓေလ့ ၊ သဘာ၀ အလွအပမ်ားကို သိေစခ်င္ေသာ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ မွတ္တမ္းတင္ ေရးသားျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ့ ဘေလာ့ဂ္ ကို အလည္လာေရာက္တဲ့ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြ အားလံုးကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Saturday, April 9, 2011

ခရမ္းပင္ အမ်ိဳးမ်ိဳး


စားေသာက္လုိ႔ ရတဲ့ အပင္ေတြ အေၾကာင္းမေရးျဖစ္တာ ၾကာျပီဆုိေတာ့ ...ဒီတစ္ခါေတာ့ ခရမ္းပင္အ
ေၾကာင္း ကို ေျပာျပမယ္ေနာ္...။ ခရမ္းပင္က သံုးမ်ိဳးေလာက္ရွိတယ္ဗ်...။
-ရုိးရုိးခရမ္းပင္
-ခရမ္းကၽြတ္ပင္
-ခရမ္းကေသာ့ပင္ ဆုိျပီးေပါ့...။

ရုိးရုိးခရမ္းပင္ကိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေဒသမွာ ေပါပါတယ္...။ အဲဒီ ရိုုးရုိးခရမ္းပင္ ကိုမွ အမ်ိဳးအစားေတြ
ထပ္ခြဲလုိ႔ ရပါတယ္...။ ဆင္စြယ္ပင္(အျဖဴ)၊ ခရမ္းရွည္သီးပင္၊ ခရမ္းသီး အစိမ္းပင္၊ရုိးရုိးအပင္ ဆိုျပီးေပါ့။

ခရမ္းရွည္သီးပင္

ရုိးရုိးခရမ္းသီး

ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေဒသမွာေတာ့ ရိုးရိုးအပင္ကိုပဲ စုိက္တာ မ်ားပါတယ္...။ ဆင္စြယ္ပင္ နဲ႔ ခရမ္းရွည္သီးပင္
က မ်ိဳးမသန္႔မွ ပါတတ္တာပါ...။ ခရမ္းသီးက အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားလို႔ရတယ္ေနာ္...။
-ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ျပီး သုပ္
-ခရမ္းသီးကို အခ်ဥ္တည္ျပီးသုပ္
-ခရမ္းသီး ဆီျပန္ခ်က္(ပုစြန္ေျခာက္ေလးနဲ႔ေပါ့)
-ခရမ္းသီးကို အေျခာက္လွန္းထားျပီးသားကို မုိးရာသီေရာက္မွ ခ်က္စားျခင္း
-ခရမ္းသီးကို သီးစံုခ်ဥ္ရည္ ခ်က္ေသာက္ျခင္း
စတဲ့ဟာေတြ ခ်က္စားလုိ႔ ရတယ္ေလ...။


ခရမ္းသီးစိမ္း

ခရမ္းသီးဆင္စြယ္(အျဖဴသီး)

အိမ္မွာ ခရမ္းသီးခ်က္ျပီ ဆုိရင္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ေမာင္နွမတစ္ေတြ ခရမ္းသီးရုိးကို လုစားၾကတာေ
လ...။ ခရမ္းသီးအရိုးေပၚက    အခြံေလးက အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္...။  ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ကိုလည္း
ၾကိဳက္တာပဲ...။   ခရမ္းသီး အခ်ဥ္တည္ျပီးသားကလည္း စားလို႔ ေကာင္းျပန္တာပဲ...။ ခရမ္းသီး ဆီျပန္
ခ်က္ကိုလည္း ၾကိဳက္တယ္...။ ခရမ္းသီးခ်က္ဆုိရင္ အကုန္ၾကိဳက္ပါတယ္....။

ခရမ္းကေသာ့အပင္နွင့္ အသီး

ခရမ္းကေသာ့သီးကိုေတာ့ လူတုိင္းသိမယ္ထင္ပါတယ္...။   သူက အလံုးေသးေသးေလးေတြေလ...ငါးပိ
ခ်က္နဲ႔ တို႔စားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္...။ ျမန္မာျပည္တုန္းက ကၽြန္ေတာ့္သူငယ္ခ်င္း အေဆာင္ရဲ့ ေရွ႕
မွာ ခရမ္းကေသာ့ပင္ တစ္ပင္ရွိပါတယ္...။    ငါးပိခ်က္ ခ်က္လုိ႔ စားခ်င္ျပီဆုိ သြားခူးျပီး တုိ႔စားလုိက္တာ
ပါပဲ...။ ခရမ္းကေသာ့ပင္က အေလ့က် ေပါက္တဲ့ အပင္မ်ိဳးပါ...။

ခရမ္းကၽြတ္သီး

ခရမ္းကၽြတ္ပင္ကေတာ့ ခရမ္းပင္ အတုိင္းပါပဲ...။ကြာတာက အသီးပံုစံပါပဲ... ။ ခရမ္းကၽြတ္သီးက ငယ္င
ယ္၀ိုင္း၀ုိင္းေလးကိုမွ ေဘးက အစင္းေၾကာင္းေလးေတြနဲ႔ပါ...။ အဲဒီ အသီးကလည္း ငါးပိခ်က္နဲ႔ တုိ႔စား
ရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္...။

အဲဒီ ဟာေတြကေတာ့ ခရမ္းသီး အမ်ိဳးမ်ိဳး အေၾကာင္းပါပဲ... ဘာအသီးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ခရမ္းသီးက စားလုိ႔ေ
ကာင္းတယ္ေနာ္...။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ အကုန္ၾကိဳက္....:P

ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
9.4.2011


8 comments:

ma yu said...

ေက်းလက္သားေလးေရ ဗယာေၾကာ္ေၾကာ္စားတဲ့အခါ ခရမ္းသီးကို အ၀ိုင္းေစြေစြေလး လွီးျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ပဲေတြနဲ ့မံျပီး ေၾကာ္စားၾကည္ ့။
တကယ္စားလို ့ေကာင္းတယ္။ ျပီေတာ့ ခရမ္းက်ြတ္သီးတင္မကဘူး ရိုးရိုးခရမ္း
သီးကိုလဲ အစိမ္းလိုက္ကိုက္ျပီး တို ့စားပစ္လိုက္တာပဲ။ ဒါေပမဲ့ အခုေတာ့မ
စားနိုင္ေတာ့ပါဘူး။ ေစ်းၾကီးတယ္။ :) မယု

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

လြမ္းရပါလား ေနာ္... ခုေတာ့...ဟင့္.. :D

yar zar said...

ဟုတ္ကဲ့ပါ မမယုေရ ကၽြန္ေတာ္ ေနာက္မွ ေၾကာ္စားၾကည့္အံုးမယ္..
ကၽြန္ေတာ္တုိ႔လည္း တစ္ခါတစ္ေလေတာ့ ရုိးရုိးအသီးကို တို႔စားၾကည့္တယ္
ေကာင္းတယ္ေနာ္... လာလည္တာ ေက်းဇူးပါဗ်ာ..
ေက်းလက္သားေလး

yar zar said...

အိမ္ဂ်ယ္ေရ ေက်းဇူးေနာ္ လာလည္တာ...

ရွှေညာသား said...

ခရမ္းကေဆာ့သီးေလးေတြကို မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႔ခ်က္စားရင္ အေတာ္ေကာင္းတယ္ဗ်။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ခ်ဳိးထည့္ ပင္စိမ္းေလးအုပ္ျပီးေတာ့မ်ား ေလြးလိုက္ရရင္ျဖင့္ အာပါးပါး....:P ေနာက္ျပီးေတာ့ မီးအုံးျပီး ေထာင္းစားရင္လည္း ေကာင္းျပန္တယ္။ ငါးပိရည္နဲ႔ တုိ႔စားရင္လည္း ေကာင္းတာပဲ။ အစ္မ မယု ေျပာသလိုပဲ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ဆီမွာလည္း ခရမ္းသီးက ေစ်းၾကီးသလားမေမးနဲ႔ ေစ်းေရာက္ရင္ ၾကည့္ျပီး ျပန္လာရတယ္။ ေႏြရာသီဆုိရင္ေတာ့ နဲနဲေတာ္ေသးတယ္။ အိမ္ျပန္ေရာက္လို႔ကေတာ့ ဟင္းဟင္း... အသီးအရြက္ေတြကို စိတ္ၾကိဳက္ တီးပစ္မယ္...:P

Unknown said...

ခရမ္းသီးေတြေတာ့ က်ေတာ္တုိ ့ဘက္မွာ အလုံးၾကီးၾကီးေတြကုိ ဖုတ္ပီး သုတ္စားၾကတယ္ဗ်.။နံနံပင္ေလး ငရုတ္သီးစိမ္းေလး နဲ ့ငါးပိေလးကုိ အနည္းငယ္ ဖုတ္ပီးထည့္တယ္ေလ။ ပီးေတာ့ ဆီခ်က္ အနီေလးနဲ ့ေပါ့ ေမြးေနတာပဲ စားေကာင္းတယ္။ ဒါေပမဲ့.. ခရမ္းရွည္သီးေတြေတာ့ ဒီေလာက္ရွည္တာ တခါမွ မျမင္ဘူးဘူး :P ။ ေနာက္ပီးေတာ့ ခရမ္းျဖဴသီးလဲ မျမင္ဘူးဘူး ေက်းဇူးေနာ္ မျမင္ဘူးတာ ျမင္လုိက္ရလုိ ့။

meerket said...

ခရမ္းကေသာ့သီး က မွားေနတယ္ ဒို႔ ဧရာ၀တီတုိင္းဘက္မွာ အဲဒါကို ခရမ္းပုပ္သီး လို႔ ေခၚတယ္ ငပိရည္နဲ႔တုိ႔စားတယ္ ငပိရည္ ေဖ်ာ္ထဲ ေထာင္းထည့္ပီး စားတယ္ ခရမ္းကေသာ့သီးက တကယ္ေတာ့ ဒို႔ရြာက ေခၚတာ ခရမ္းကေစာ့သီးပါ အရသာက ခါးတယ္ အပင္မွာ ဆူးပါတယ္ ဆူးမပါတဲ့ မ်ဳိးလည္း ရွိတယ္ အဲဒါက ဆူးပါတာေလာက္ အခါး မသည္းဘူး ဒီအတုိင္း အစိမ္းကို ငပိရည္နဲ႔ဘဲ တို႔စားစား ဟင္းခ်ဳိဘဲ ခ်က္စားစား
အဘြားဆို ဟင္းခ်ဳိ အျမဲ ခ်က္ေသာက္တယ္ သူက စ စားရင္ ခါးေပမယ့္ ေနာက္ေတာ့ လွ်ာမွာ ခ်ဳိျပီး က်န္ခဲ့တာ အရမ္း ၾကိဳက္ေပါ့ ဒို႔ သဃၤန္းကၽြန္းမွာ ေနတုန္းက ရွားရွားပါးပါးပါး အိမ္ေရွ႕ ျခံစည္းရုိးနားမွာ တပင္ ရွိတယ္ ေန႔တုိင္းစားတာေပါ့ ခံတြင္းရွင္းတယ္ေလ အခုေတာ့ ေျပာင္းသြားလို႔ မစားရေတာ့ဘူး

ေဆာင္းႏွင္းရြက္ said...

ခရမ္းသီးကို အၿဖဴေရာင္ ၇ိွတာ ခုမွ သိတယ္ .. း))
(( ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ သုပ္ စားခ်င္လိုက္တာ ))

ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္

Post a Comment