အရမ္းပ်င္းေနလုိ႔ စာလည္းမေရးခ်င္၊ ဘာမွ မလုပ္ခ်င္ဘူး ျဖစ္ေနတာ... အဲဒါေၾကာင့္ပုိ႔စ္ေတြ
မတင္ျဖစ္ဘူးေလ...။ ဒီေနေတာ့ ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႔ ဟင္းေတြ ခ်က္လုိက္တယ္...။
ၾကက္သားစပ္ရွဴး
ၾကက္သားစပ္ရွဴးလုပ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ျပဳတ္လုိက္ပါ...။ နူးတဲ့အထိေ
ပါ့...။ ၾကက္သားနူးသြားျပီဆုိရင္ ၾကက္သားကိုဆယ္ျပီး မႊာလုိက္ပါ...။ ၾကက္သြန္ကို ႏြမ္းသြား
တဲ့အထိ ဆီသတ္ ျပီးရင္ မႊာထားတဲ့ ၾကက္သားကို ေရာေမႊ ရဲသြားျပီဆုိရင္ ငရုတ္သီးထည့္ ၊လို
အပ္တဲ့ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ေပါ့... အဲဒါေတြ နွံ႔သြားရင္ က်က္ျပီဗ်ာ...။ ၾကက္သားစပ္ရွဴး တစ္ခြက္ရ
ျပီေပါ့...။ အရမ္းေကာင္းတာေနာ္..။
ပဲခ်က္ဆုိတာကေတာ့... ပဲကို ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္..ပဲအိသြားျပီဆုိရင္ ပဲေလးေတြကို ဆယ္၊ အ
ရည္ကို ဟင္းခ်ိဳလုပ္၊ ပဲကိုေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ျပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္...။ ဒီေန႔ပဲက နဲ
နဲ ေပ်ာ့သြားတယ္..။ ခ်ိဳခ်ိဳေလး ေကာင္းတယ္...။
ငံျပာရည္ခ်က္နွင့္ သခြါးသီး
ငံျပာရည္ကိုေတာ့ အထူးအေထြ မေရးေတာ့ပါဘူး.. ပံုမွန္ေလးပါပဲ...။ ငံျပာရည္နဲ႔ တုိ႔ဖုိ႔က သခြါ
းသီး အစိမ္းေသးေလးေတြပါ...။ အဲဒီ အသီးေလးေတြက အသီး ရွည္ေတြထက္ပိုျပီး ေစ်းၾကီးပါတယ္..။ သခြါးသီးကို လွီးမေနေတာ့ဘူး.. ဒီတုိင္းပဲ ကိုက္စားလုိက္တယ္...။
ပုဇြန္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီျပန္ခ်က္
ပုဇြန္ကို ေရစိမ္ထားျပီး အခြံေတြ ၊ အေမႊးေတြကို ခြါပစ္လုိက္ပါတယ္...။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ၾက
က္သြန္နီရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ကို ၾကိတ္ဆံုနဲ႔ ၾကိတ္ထားလုိက္ပါတယ္...။ ျပီးေတာ့ ဆီပူလ
ာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ အျဖဴကို ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္... အဲဒါ ႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကိ
တ္ျပီးသားကို ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ပါတယ္... အားလံုးနူးနပ္ျပီဆုိမွ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ပါတ
ယ္...။ ေမႊျပီးရင္ေတာ့ ေရေလးထည့္ျပီး အုပ္ထားလုိက္ပါတယ္...။ ေရခမ္းသြားျပီဆုိရင္ေတာ့
ပုဇြန္ေလးကၾကက္ျပီး ဆီတက္လာပါတယ္...။ ျငဳပ္သီးကိုေတာ့ အေတာင့္လုိက္ အေပၚကထ
ည့္ထားပါတယ္...။ အရမ္းစားေကာင္းတယ္...
ပုဇြန္ကေတာ့ အရင္ေန႔က ခ်က္တာပါ.. က်န္တာက ဒီေန႔ ခ်က္စားတာေလးေတြပါ..
အားလံုး ေက်းလက္သားေလးရဲ့ လက္ရာေလးေတြကို ျမည္းသြားၾကပါအံုးေနာ္..
ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
မတင္ျဖစ္ဘူးေလ...။ ဒီေနေတာ့ ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႔ ဟင္းေတြ ခ်က္လုိက္တယ္...။
ၾကက္သားစပ္ရွဴး
ၾကက္သားစပ္ရွဴးလုပ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ျပဳတ္လုိက္ပါ...။ နူးတဲ့အထိေ
ပါ့...။ ၾကက္သားနူးသြားျပီဆုိရင္ ၾကက္သားကိုဆယ္ျပီး မႊာလုိက္ပါ...။ ၾကက္သြန္ကို ႏြမ္းသြား
တဲ့အထိ ဆီသတ္ ျပီးရင္ မႊာထားတဲ့ ၾကက္သားကို ေရာေမႊ ရဲသြားျပီဆုိရင္ ငရုတ္သီးထည့္ ၊လို
အပ္တဲ့ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ေပါ့... အဲဒါေတြ နွံ႔သြားရင္ က်က္ျပီဗ်ာ...။ ၾကက္သားစပ္ရွဴး တစ္ခြက္ရ
ျပီေပါ့...။ အရမ္းေကာင္းတာေနာ္..။
ၾကက္သားစပ္ရွဴး
ပဲခ်က္ပဲခ်က္ဆုိတာကေတာ့... ပဲကို ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္..ပဲအိသြားျပီဆုိရင္ ပဲေလးေတြကို ဆယ္၊ အ
ရည္ကို ဟင္းခ်ိဳလုပ္၊ ပဲကိုေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ျပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္...။ ဒီေန႔ပဲက နဲ
နဲ ေပ်ာ့သြားတယ္..။ ခ်ိဳခ်ိဳေလး ေကာင္းတယ္...။
ပဲခ်က္ေလး |
ငံျပာရည္ကိုေတာ့ အထူးအေထြ မေရးေတာ့ပါဘူး.. ပံုမွန္ေလးပါပဲ...။ ငံျပာရည္နဲ႔ တုိ႔ဖုိ႔က သခြါ
းသီး အစိမ္းေသးေလးေတြပါ...။ အဲဒီ အသီးေလးေတြက အသီး ရွည္ေတြထက္ပိုျပီး ေစ်းၾကီးပါတယ္..။ သခြါးသီးကို လွီးမေနေတာ့ဘူး.. ဒီတုိင္းပဲ ကိုက္စားလုိက္တယ္...။
ငံျပာရည္ခ်က္ေလး |
ပုဇြန္ကို ေရစိမ္ထားျပီး အခြံေတြ ၊ အေမႊးေတြကို ခြါပစ္လုိက္ပါတယ္...။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ၾက
က္သြန္နီရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ကို ၾကိတ္ဆံုနဲ႔ ၾကိတ္ထားလုိက္ပါတယ္...။ ျပီးေတာ့ ဆီပူလ
ာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ အျဖဴကို ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္... အဲဒါ ႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကိ
တ္ျပီးသားကို ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ပါတယ္... အားလံုးနူးနပ္ျပီဆုိမွ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ပါတ
ယ္...။ ေမႊျပီးရင္ေတာ့ ေရေလးထည့္ျပီး အုပ္ထားလုိက္ပါတယ္...။ ေရခမ္းသြားျပီဆုိရင္ေတာ့
ပုဇြန္ေလးကၾကက္ျပီး ဆီတက္လာပါတယ္...။ ျငဳပ္သီးကိုေတာ့ အေတာင့္လုိက္ အေပၚကထ
ည့္ထားပါတယ္...။ အရမ္းစားေကာင္းတယ္...
ပုဇြန္ငါးပိခ်က္ |
ပုဇြန္ကေတာ့ အရင္ေန႔က ခ်က္တာပါ.. က်န္တာက ဒီေန႔ ခ်က္စားတာေလးေတြပါ..
အားလံုး ေက်းလက္သားေလးရဲ့ လက္ရာေလးေတြကို ျမည္းသြားၾကပါအံုးေနာ္..
ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
3 comments:
စားခ်င္တယ္။။။
ငံၿပာရည္န႔ဲသခြားသီးေတာ႔ယူသြားပါၿပီ
ေက်းဇူးပါရွင္
စားခ်င္တဲ့ လူက စားသြားပါဗ်..
ငံျပာရည္နဲ႔ သခြားသီးကိုလည္း ယူသြားပါ...
ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္...
Post a Comment