အခုတေလာ စာမေရးျဖစ္ဘူးေလ... အဲဒီ အတြက္ စိတ္မေကာင္းပါဘူးဗ်... အခုေတာ့စားစရာ
နဲ႔ပဲ ဖြင့္မယ္ဗ်ာ...။ အရင္တစ္ခါက စားခ်င္ေနေသာ အစားအစာေလးမ်ား(၁) ဆုိတာကိုေရးျပီး
ပါျပီ... အခု (၂) ေပါ့ဗ်ာ...။ အခုစားခ်င္ေနတာေတြက ...
(၁)ငါးေဖာင္ရုိးေျခာက္ဖုတ္
ငါးေဖာင္ရိုးေျခာက္ကို ခ်က္စားတာထက္၊ ဖုတ္စားတာ၊ ကင္စားတာကို ပိုၾကိဳက္တယ္...။ ကၽြ
န္ေတာ္တုိ႔ ဆီမွာေတာ့ ျမင္းျခံက ငါးေျခာက္ေပါေတာ့ ငါးေျခာက္ အမ်ိဳးမ်ိဳး စားရပါတယ္...။ငါ
းေဖာင္ရုိးေျခာက္ေလးကို ကင္ျပီး နွမ္းဆီ စစ္စစ္ေလး ဆမ္းစားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္...။
အဖုိးၾကီးေတြကေတာ့ ငါးေျခာက္ဖုတ္ေလးကို သံပုရာရည္ေလးဆမ္းျပီး ေရေႏြးေလးနဲ႔ ျမီးတ
တ္ၾကတယ္ဗ်...။ ကၽြန္ေတာ္လည္း ၾကိဳက္တယ္ အဖိုးၾကီးေတာ့ ဟုတ္ဘူး...:)
(၂)နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္သုပ္
နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လုိ႔ ေခၚေပမယ့္ နွမ္းဖတ္နဲ႔ လုပ္္ထားတာ မဟုတ္ပါဘူး... ေျမပဲဖတ္နဲ႔ လုပ္္ထား
တာပါ... အဲဒါေၾကာင့္ အျဖဴေရာင္ ျဖစ္ေနတာေလ...။ တကယ့္နွမ္းဖတ္နဲ႔ လုပ္တာထားတာ
က အညိဳေရာင္ပါ...။ ဒါေပမယ့္ ဘာနဲ႔ပဲ လုပ္ထားလုပ္ထား နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လုိ႔ပဲေခၚၾကပါတယ္
...။ နွမ္းဖတ္၊ ေျမပဲဖတ္က ဆီၾကိတ္တဲ့အခါမွာ ထြက္တာပါ...။ အဲဒီ နွမ္းဖတ္ခဲကို ေရစိမ္ထ
ားရပါတယ္...။ နူးအိသြားမွ သုပ္စားၾကတာပါ...။နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ကို တစ္ခါတစ္ေလၾကရင္လည္း
ေၾကာ္စားၾကပါတယ္...။ နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္သုပ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ
၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္၊ နံနံရြက္ စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္...။ ေစ်းထဲက ေရာင္းတဲ့ နွမ္းဖ
တ္ခ်ဥ္ထုပ္ေလးေတြကေတာ့ ငွက္ေပ်ာရြက္ေလးနဲ႔ထုပ္ထားတာပါ... ေျပာရရင္ေတာ့ ရယ္ဒီ
မိတ္ေပါ့...။ ဆီခ်က္ေလးေတာင္ ပါလုိက္ေသး...။ အရမ္းေကာင္းတယ္ေနာ္..
(၃)ပဲနီျပားျပဳတ္
ကၽြန္ေတာ္တို႔ အညာေဒသမွာေတာ့ ပဲကေပါသလားမေမးနဲ႔ အမ်ိဳးအစားေပါင္း ေျမာက္မ်ားစြာ
ပါပဲ...။ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးကို ၾကိဳက္တယ္...။ အခုေရးမွာက ပဲနီျပားျပဳတ္ပါ...။ အညာသား ပဲစား ဆုိ
တဲ့ စကားက အရမ္းမွန္မယ္ထင္တယ္...။ အညာသား ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ပဲၾကိဳက္ၾကတယ္
ဗ်..။ ပဲျပဳတ္တဲ့အခါမွာ ပဲမနပ္တာၾကံဳဖူးၾကမွာေပါ့..။ အဲလို ပဲမနပ္တဲ့အခါ ပန္းကန္ ကြဲေလး
ထည့္ျပဳတ္ရင္ အားလံုးနပ္ျပီး စုန္းျပဴးမက်န္ပါဘူး... ဒါေလးက ဗဟုသုတပါ..:)။ ပဲျပဳတ္ေလ
းကုိ ၾကက္သြန္နီေလးလွီး၊ မဆာလာ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ဆုိ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ၾကိဳက္လည္းၾကိဳ
က္တယ္..။
(၄)ဗူးရြက္ဟင္းခ်ိဳ
ဗူးရြက္ဟင္းခ်ဳိေလးလည္း ၾကိဳက္သဗ်ာ...။ ဗူးရြက္ေလးကိုခူး ေရေဆး ျပီးရင္ ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္လို
က္ေတာ့ ခ်ိဳခ်ိဳေလး ေကာင္းသဗ်ာ..။ ခ်က္နည္း ေရးေတာ့ဘူး..။
(၅) ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္း
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ ခ်က္စားၾကတာမ်ားပါတယ္...။ တစ္ခါတစ္ေလ
ေတာ့ ေထာင္းစားပါတယ္...။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္းက ေမႊးတယ္ေနာ္....။ ကၽြန္ေတာ္ေ
တာ့ ၾကိဳက္တယ္...။ ေထာင္းပံု ၊ ေထာင္းနည္းေလး ေျပာျပမယ္ေနာ္...။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ
မီးဖုတ္၊ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ ေရာေထာင္းရတာေလ..။
အဲဒီ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္းက ခါးခါေလးနဲ႔ အရမ္းစြဲတယ္...
ကုိင္း ေနာက္ထပ္ စားခ်င္ေနတာေတြ အမ်ားၾကီး ရွိပါေသးတယ္... ေနာက္ရက္မွ ထပ္ေရးပါ
အံုးမယ္...။ အားေပးသြားၾကအံုးေနာ္..
ပံုေတြကို ဂူဂယ္လ္မွ ယူသည္...။
နဲ႔ပဲ ဖြင့္မယ္ဗ်ာ...။ အရင္တစ္ခါက စားခ်င္ေနေသာ အစားအစာေလးမ်ား(၁) ဆုိတာကိုေရးျပီး
ပါျပီ... အခု (၂) ေပါ့ဗ်ာ...။ အခုစားခ်င္ေနတာေတြက ...
(၁)ငါးေဖာင္ရုိးေျခာက္ဖုတ္
ငါးေဖာင္ရိုးေျခာက္ကို ခ်က္စားတာထက္၊ ဖုတ္စားတာ၊ ကင္စားတာကို ပိုၾကိဳက္တယ္...။ ကၽြ
န္ေတာ္တုိ႔ ဆီမွာေတာ့ ျမင္းျခံက ငါးေျခာက္ေပါေတာ့ ငါးေျခာက္ အမ်ိဳးမ်ိဳး စားရပါတယ္...။ငါ
းေဖာင္ရုိးေျခာက္ေလးကို ကင္ျပီး နွမ္းဆီ စစ္စစ္ေလး ဆမ္းစားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္...။
အဖုိးၾကီးေတြကေတာ့ ငါးေျခာက္ဖုတ္ေလးကို သံပုရာရည္ေလးဆမ္းျပီး ေရေႏြးေလးနဲ႔ ျမီးတ
တ္ၾကတယ္ဗ်...။ ကၽြန္ေတာ္လည္း ၾကိဳက္တယ္ အဖိုးၾကီးေတာ့ ဟုတ္ဘူး...:)
(၂)နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္သုပ္
နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လုိ႔ ေခၚေပမယ့္ နွမ္းဖတ္နဲ႔ လုပ္္ထားတာ မဟုတ္ပါဘူး... ေျမပဲဖတ္နဲ႔ လုပ္္ထား
တာပါ... အဲဒါေၾကာင့္ အျဖဴေရာင္ ျဖစ္ေနတာေလ...။ တကယ့္နွမ္းဖတ္နဲ႔ လုပ္တာထားတာ
က အညိဳေရာင္ပါ...။ ဒါေပမယ့္ ဘာနဲ႔ပဲ လုပ္ထားလုပ္ထား နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လုိ႔ပဲေခၚၾကပါတယ္
...။ နွမ္းဖတ္၊ ေျမပဲဖတ္က ဆီၾကိတ္တဲ့အခါမွာ ထြက္တာပါ...။ အဲဒီ နွမ္းဖတ္ခဲကို ေရစိမ္ထ
ားရပါတယ္...။ နူးအိသြားမွ သုပ္စားၾကတာပါ...။နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ကို တစ္ခါတစ္ေလၾကရင္လည္း
ေၾကာ္စားၾကပါတယ္...။ နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္သုပ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ
၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္၊ နံနံရြက္ စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္...။ ေစ်းထဲက ေရာင္းတဲ့ နွမ္းဖ
တ္ခ်ဥ္ထုပ္ေလးေတြကေတာ့ ငွက္ေပ်ာရြက္ေလးနဲ႔ထုပ္ထားတာပါ... ေျပာရရင္ေတာ့ ရယ္ဒီ
မိတ္ေပါ့...။ ဆီခ်က္ေလးေတာင္ ပါလုိက္ေသး...။ အရမ္းေကာင္းတယ္ေနာ္..
(၃)ပဲနီျပားျပဳတ္
ကၽြန္ေတာ္တို႔ အညာေဒသမွာေတာ့ ပဲကေပါသလားမေမးနဲ႔ အမ်ိဳးအစားေပါင္း ေျမာက္မ်ားစြာ
ပါပဲ...။ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးကို ၾကိဳက္တယ္...။ အခုေရးမွာက ပဲနီျပားျပဳတ္ပါ...။ အညာသား ပဲစား ဆုိ
တဲ့ စကားက အရမ္းမွန္မယ္ထင္တယ္...။ အညာသား ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ပဲၾကိဳက္ၾကတယ္
ဗ်..။ ပဲျပဳတ္တဲ့အခါမွာ ပဲမနပ္တာၾကံဳဖူးၾကမွာေပါ့..။ အဲလို ပဲမနပ္တဲ့အခါ ပန္းကန္ ကြဲေလး
ထည့္ျပဳတ္ရင္ အားလံုးနပ္ျပီး စုန္းျပဴးမက်န္ပါဘူး... ဒါေလးက ဗဟုသုတပါ..:)။ ပဲျပဳတ္ေလ
းကုိ ၾကက္သြန္နီေလးလွီး၊ မဆာလာ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ဆုိ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ၾကိဳက္လည္းၾကိဳ
က္တယ္..။
(၄)ဗူးရြက္ဟင္းခ်ိဳ
ဗူးရြက္ဟင္းခ်ဳိေလးလည္း ၾကိဳက္သဗ်ာ...။ ဗူးရြက္ေလးကိုခူး ေရေဆး ျပီးရင္ ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္လို
က္ေတာ့ ခ်ိဳခ်ိဳေလး ေကာင္းသဗ်ာ..။ ခ်က္နည္း ေရးေတာ့ဘူး..။
(၅) ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္း
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ ခ်က္စားၾကတာမ်ားပါတယ္...။ တစ္ခါတစ္ေလ
ေတာ့ ေထာင္းစားပါတယ္...။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္းက ေမႊးတယ္ေနာ္....။ ကၽြန္ေတာ္ေ
တာ့ ၾကိဳက္တယ္...။ ေထာင္းပံု ၊ ေထာင္းနည္းေလး ေျပာျပမယ္ေနာ္...။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ
မီးဖုတ္၊ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ ေရာေထာင္းရတာေလ..။
အဲဒီ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္းက ခါးခါေလးနဲ႔ အရမ္းစြဲတယ္...
ကုိင္း ေနာက္ထပ္ စားခ်င္ေနတာေတြ အမ်ားၾကီး ရွိပါေသးတယ္... ေနာက္ရက္မွ ထပ္ေရးပါ
အံုးမယ္...။ အားေပးသြားၾကအံုးေနာ္..
ပံုေတြကို ဂူဂယ္လ္မွ ယူသည္...။
ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
5.5.2011
10 comments:
ဟိုသီခ်င္းထဲကလိုပဲ ကလင္...ကလင္ ျမည္သံခ်ဳိတယ္ တယ္လီဖုန္းေလးရယ္ ဆုိတာလို တဂီြ...ဂြီ အသံျမည္တယ္ ကိုရာဇာေလးရယ္လို႔ ေျပာရမလို ျဖစ္ေနျပီ...
အၾကိဳက္ေတြကို တင္ေပးလို႔ ေက်းဇူးတင္ပါ၏.... ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္က က်ဳပ္တုိ႔ဆီမွာ အညိဳေရာင္ေလးဗ်...ႏွမ္းဖတ္ကေနလုပ္လို႔... ပဲျပဳတ္ကို မဆလာနဲ႔ သုပ္တာေတာ့ မစားဖူးေပါင္....ဗူးရြက္ဟင္းခ်ဳိ လည္း ၾကိဳက္တာပဲ...ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ငါးပိမီးဖုတ္ေလးပါ ထည့္ရင္ပိုေကာင္းတယ္။ လိုေတာ့ပါဘူး...စားရခါနီးပါျပီဗ်ာ...:):):)
ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ဆုိလို႔ေလ...ဟုိစကားပံုေလး ၾကားဖူးလားမသိဘူး...
ျမိဳ႕ကလူတစ္ေယာက္ ေစ်း၀ယ္ရင္းေလ ဆုိင္မွာ ဟုိဟာျမည္း ဒီဟာျမည္း ျမည္းနဲ႔ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ကို ျမည္းၾကည့္ျပီးေတာ့ ဟြန္႔ မင္းတုိ႔ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ကလည္း ေခြးေခ်းေလာက္ေတာင္ မေကာင္းဘူးဆုိျပီး ေျပာသတဲ့... အဲ့ဒီေတာ့ ဆုိင္ရွင္က ဘာျပန္ေျပာမွတ္လဲ... အင္း လူတုိင္းဟာ ကုိယ္ၾကိဳက္တာကိုေတာ့ ေကာင္းၾကတာခ်ည္းပါပဲေလလို႔ ေျပာလိုက္သတဲ႔... မ၀ယ္ခ်င္ အသာမေနဘဲ လွ်ာသြားရွည္ေတာ့ ခံရတာ နဲေတာင္နဲေသးေနာ္:):):)
အို ...
အယ္ ...
အီ.......... ေတြျဖစ္ကုန္ေရာ
ဟင္းေတြၾကည့္ျပီး အကုန္ၾကိဳက္တယ္
ကိုယ္တို႔ဖက္မွာေတာ့ အာျပဲေျခာက္တဲ့( ပါစပ္ၾကီးလို႔ေနမွာ)
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္းလည္း ၾကိဳက္တယ္
ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္က စားခ်င္လိုက္တာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတာလားဟင္
ဟိုတခါေတာင္ လုပ္နည္းေမးၾကည့္ေသးတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာ ရယ္ဒီမိတ္ေတြ ေရာင္းလားမသိဘူးေနာ္။ မွာစားရမယ္
ေက်းလက္သားေလး။ဟိုတခုခ်က္အုန္း။ဖရံုသီးနု။ခ်ဥ္ဟင္းေရေသာက္ထဲလဲထည့္
ခ်က္တယ္။ျပီးေတာ့ဖရံုသီးနုကိုငရုတ္သီးစိမ္းနဲ ့လဲစပ္ခ်က္ခ်က္တယ္ေလ။အဲဒါ
ခ်က္အုန္း။ :)ဒီမွာစားေတာ္ပဲျပဳတ္တာတခ်ိဳ ့ဟာေတြသိပ္မနပ္ဘူး။ပန္းကန္ကြဲ
လဲမရွိဘူး။စိတ္တိုတိုနဲ ့ပန္းကန္၁ခ်ပ္ေလာက္ပစ္ခြဲလိုက္ယင္ေကာင္းမလား။:)
ဘူးရြက္ဟင္းခ်ဳိ၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတာင္း ဒိုု ့လည္းလြမ္းပါရေစ။
ေျပာမယ္ဆုုိရင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေထာင္းကလုုပ္စားႏိုုင္ပါတယ္။ သိပ္မလုုပ္ျဖစ္တာ။
ဖတ္ရင္းနဲ ့ ဗိုက္ထဲကေတာင္ ဂြီဂြီျမည္လာတယ္... ဟဟ။ အကုန္လံုးၾကိဳက္တယ္။ အသားဟင္းေတြထက္ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ (ေျမပဲဖတ္ခ်ဥ္ေပါ့ ကိုရာဇာေျပာမွသိတာ)၊ ပဲ ကတၱီပါျပဳတ္သုပ္၊ ငါးေဖာင္ရုိးေျခာက္မီးကင္ ဆီဆမ္း၊ ဗူးရြက္ဟင္းခ်ဳိကေတာ့ ပူတုန္းပဲ ေကာင္းတယ္၊ အဲ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ေထာင္းေတာ့ လံုး၀ မစားဖူးတာ အမွန္ပဲဗ်ာ။။
Thanks
ၾကက္ဟင္းခါးသီေထာင္းမွ လြဲလို႔ က်န္တာ အားလံုးကို ကၽြန္ေတာ္ ခႏြဲ အကုန္စားလိုက္ပါေၾကာင္းႏွင့္ ေနာက္ထပ္လူမ်ားအတြက္ မက်န္ေတာ့ပါေၾကာင္း။ ဟီးးးးးးးးးးးးးးးး
အစ္မေဘဘီေရ... ခ်က္ခ်င္း စာမျပန္နုိင္တာ ေဆာရီးပါေနာ္...။
ကၽြန္ေတာ္တို႔ဘက္မွာလည္း အာျပဲေျခာက္လုိ႔ေခၚပါတယ္ဗ်...။ နွမ္း
ဖတ္ခ်ဥ္ကို အေမတုိ႔လုပ္တာ ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ ျမင္ဖူးတယ္...
ကိုယ္တုိင္ေတာ့ မလုပ္ဖူးဘူး... နွမ္းဖတ္ခဲကို အင္တံုေလးထဲထည့္
ျပီး ေရေလးထည့္ေပးထားတာေလ.. နူးအိသြားမွ လိုအပ္တာေလး
ထည့္ျပီး သုပ္စားတာေလ အစ္မ...။ မေကာင္းရင္ေတာ့ မေျပာနဲ႔ေနာ္..
အစ္မစားခ်င္တာေလး အျမန္ဆံုး စားနုိင္ပါေစဗ်ာ...:)
ေရႊညာသားေလးေရ... အဲဒီလူၾကီးကလည္း နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္နဲ႔ ေခြးေခ်းနဲ႔
နႈိင္းရတယ္လုိ႔... ဒီက နွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ အရမ္းၾကိဳက္တာ..
အစ္မယုေရ.. ေရႊဖရံုသီးနုကို ခ်က္မစားဖူးဘးူ... ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာ
က္မွပဲ အစ္မေျပာသလုိေလး ခ်က္စားၾကည့္အံုးမယ္...။ နည္းေလး မွ
တ္ထားမယ္ေနာ္..
အစ္မ အိုင္အိုရာ ေထာင္းစားလုိ႔ ရရင္ ေထာင္းစားစမ္းပါဗ်ာ... ကၽြန္
ေတာ္ဆုိ စားခ်င္လြန္းလို႔... ဟီး..
ကိုအလင္းစက္နာမည္က ကိုထြဋ္တဲ့လား... ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလးကို
ေထာင္းစားၾကည့္စမ္းပါဗ်ာ... အရမ္းေကာင္းလုိ႔ေျပာတာ..
နယ္သားေလး ခႏြဲေရ.. ေဖ့ဘြတ္မွာ မင္းရာဇာဆုိတာက ကၽြန္ေတာ္ပါ
... ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို မၾကိဳက္ဖူးဘူးေနာ္... ဆန္႔က်င္ဘက္ျဖစ္သြားျပီ..
ႊအမယ္ခႏြဲေနာ္။ေနာက္ဆံုးမွလာျပီးေတာ့။သူျဖင့္ပန္းကန္ေတြပဲထိုင္ေဆးသြားရ
တာမ်ား။မသိတာလိုက္လို ့။
Post a Comment